| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869 

Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Μία μοναδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 ετών από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Σαλόνι του Γ.Ν. Παπαγεωργίου τη Δευτέρα 20 Μαίου. 

Όσοι παρευρέθηκαν, βρέθηκαν μπροστά στην ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, 100 χρόνια μετά τη Γενοκτονία. Μέσω του καλλιτεχνικού – ιστορικού δρώμενου διδάχθηκαν μέσω της μουσικής και αισθάνθηκαν λίγη από την ιστορία του Πόντου. Το δικό τους ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν η Χορωδία - ΚΑΠΗ Καλαμαριάς και η Χορωδία Συλλόγου Ποντίων Καλλιθέας & Συκεών, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

 

Ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ, επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕ & ΔΙΣΥΠΕ Γιώργος Παρχαρίδης συγκίνησε με την ομιλία του στέλνοντας μήνυμα αγάπης, συμφιλίωσης, συλλογικότητας και ενότητας. 

Οι νεαροί μαθητές συνέδεσαν αρμονικά τη λύρα (Παύλος Νικολαίδης) με το νταούλι (Νίκος Ταρασίδης) στους παραδοσιακούς ρυθμούς που ακούστηκαν, ενώ έντονα συναισθήματα προκάλεσε η ερμηνεία ποιήματος από τη νεαρή μαθήτρια (Μαρία Ταρασίδου). Η πρόεδρος, Γ.Δερετζή, τόνισε πως «είναι χαρά να βλέπεις παιδιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς να κρατούν τις παραδόσεις». 

Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς από τη Χορευτική Ομάδα Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Παπαγεωργίου