| Στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη: 2313323869 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εγκαινίασε την εικαστική έκθεση Βαρλάμη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκαν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου τα εγκαίνια της εικαστικής συλλογής του Ευθύμιου Βαρλάμη με θέμα «Άγιος Λουκάς ο ιατρός. Τέχνη-πίστη-θεραπεία» από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο δωρητής και ιδρυτής του Νοσοκομείου Νίκος Παπαγεωργίου, η Διοίκηση, οι εργαζόμενοι, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και πλήθος κόσμου. 

 

Σε τελετή που προηγήθηκε των εγκαινίων, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας καλωσορίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ανέφερε ότι το Νοσοκομείο, με την υποδειγματική του λειτουργία, έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Ο κ. Βαρνάβας πρόσθεσε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι υπερήφανη για το νοσοκομείο, το οποίο κατασκευάστηκε και λειτουργεί χάρη στη δωρεά των αδελφών Παπαγεωργίου και ότι αποτελεί ευτύχημα το γεγονός ότι την ευεργετική παράδοση των δωρητών του Παπαγεωργίου συνεχίζουν οι διάδοχοι της οικογένειας Παπαγεωργίου. Η χήρα του Ευθύμιου Βαρλάμη, κ. Χάιντε Βαρλάμη, τόνισε ότι η έκθεση αποτελεί μεγάλη τιμή και προσέφερε στο κ. Βαρθολομαίο ένα ζωγραφισμένο πιάτο και γλυκά. Επίσης, εικόνα των 20 Αγίων Αναργύρων προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Νίκος Παπαγεωργίου, ιδρυτής και δωρητής του Νοσοκομείου. 

Ευχαριστούμε τους εθελοντές και μέλη του Συλλόγου για την συμμετοχή τους και την συνεργασία για την διοργάνωση της εκδήλωσης.